Blog

Nieuwe bank

Manlief neemt de bank mee. Tot nu toe heeft hij nog niet zo veel meegenomen, dus je hoort mij niet klagen. Er moet natuurlijk wel een andere bank komen en zo snel mogelijk. Ik heb besloten eerst marktplaats maar eens af te struinen en een goedkope, nette bank te scoren. Je weet maar nooit wat manlief nog allemaal gaat meenemen, dus we zijn zuinig met geld. Na een paar weekjes zoeken, heb ik er eentje gescoord. Na twee dagen kom ik erachter dat ik niet kan wennen aan de nieuwe bank. De zoektocht begint opnieuw. Al snel heb ik een nieuwe gevonden en de andere van de hand gedaan. Marktplaats is zo gek nog niet.

Een 'nieuwe' bank betekent ook een nieuwe woonkamer. Alles ziet er ineens anders uit. En de interieurfreeks onder ons weten dat dan alles meteen anders moet. Het plaatje moet weer kloppen. Het schuiven is begonnen en zal nog wel even doorgaan. Misschien moet de verfkwart er weer aan te pas komen, maar dat stellen we nog even uit. Want we zijn druk aan het klussen in manlief zijn nieuwe huisje. De freeks onder ons zullen ook nu meteen begrijpen dat ik huisje manlief in gedachten aan het inrichten ben. En jullie weten ook dat ik genoeg spulletjes in huis heb, om huisje manlief gezellig te maken. 

Mijn eigen huis is een puinhoop. Overal staat wat en natuurlijk is alle rotzooi in mijn ogen van manlief;-) Ik word er onrustig van. Ik wil verder, maar dat lukt zo niet. Ik ben even klaar met manlief zijn huisje terwijl hij rustig verder klust en alles steeds mooier wordt. Het voelt alsof ik met alle shit blijf zitten. Ik ruim op, maar als ik mij omdraai, staat er weer nieuwe troep. Ik wilde dat muurtje verven nog even uitstellen, maar ik ga er toch aan beginnen. Als ik dan 's avonds op mijn nieuwe bank ga zitten, de boel een beetje aan kant maak, wil ik genieten van mijn 'nieuwe woonkamer met nieuwe bank en nieuw kleurtje op de muur. 

 

Ensuite

Oooooohhh mijn ideale klusman en ik gaan ieder ons eigen weg. Een aantal van jullie was het misschien al opgevallen dat ik wat minder actief ben op insta en Throwback Tuesday bij mij gerust een maandag, dinsdag of woensdag etc kan zijn. Zelfs mijn site was even van het internet verdwenen. Inmiddels is die er weer, ander domeinnaam, geen idee hoe ik dat nou weer fix, maar het komt allemaal goed. Nu weten jullie in ieder geval de reden waarom ik mijn insta zo verwaarloos. 

Het komt allemaal goed....mijn motto van de afgelopen weken. Er zijn momenten dat ik dat totaal niet voel en volledig in paniek schiet. Ik heb kennis gemaakt met het fenomeen rollercoater of emotions en alcohol heeft nog nooit zo lekker gesmaakt als nu. Maar ik heb vertrouwen. En een van de redenen dat ik dat vertrouwen heb, is dat ik heb besloten voorlopig in 'ons' huis te blijven wonen. Dat geeft rust. Voor mij en zeker ook voor mijn kinderen. Mijn motto moet alleen veranderen naar: ik kan dat!! ;-)

'Ons' huis wordt dus 'mijn' huis. Dat biedt perspectieven.....(hier past dat aapje met de pootjes voor de ogen) Ik wil de ensuite deuren zwart maken. Wat denken jullie? Je kunt stemmen in mijn story. Ik doe het toch wel, denk ik, toch? Ik moet het doen! Beetje afleiding naast al dat geregel van een scheiding en al die heftige emoties die erbij schijnen te horen. Ik wil even blij worden van zwarte ensuite deuren! 

Kerst in Het Lokaal

@hetlokaalhengelo

In een winkel moet je al vroeg in de kerststemming komen. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben nog steeds aan het zoeken naar die stemming. Het weer helpt niet bepaald mee. Bij kerst denk je toch gauw aan koude. Handschoenen, sjaals, muts en een winterjas. Die winterjas heb ik pas sinds een week van stal gehaald. Ik denk dat we hier aan moeten wennen. Stiekem wil ik graag mijn kop in het zand steken als het gaat over klimaatverandering, want ik heb een hekel aan koude. Ik wil het hele jaar graag een zomerjas aan. 

Maar, die donkere dagen staan ook voor knus met een dekentje op de bank, kaarsjes aan, lekker eten, leuk gezelschap, kortom een hoop gezelligheid. Kijk en daar hou ik dan wel weer van.

Dat je voor gezelligheid in huis de leukste spulletjes kunt kopen bij het Lokaal is hopelijk bekend. Dat heerlijk op de bank kruipen, kan prima onder de prachtige plaids die we verkopen. En de ultieme gezelligheid en warmte in huis creëer je het beste met een van de vele mooie vachtjes die te koop zijn. 

Sinds een paar weken hebben we prachtige kerstballen te koop. Een aantal van deze ballen zijn handgemaakt door onze leerlingen. Daarnaast verkopen we schitterend robuuste kerstballen. Wil je dit jaar iets anders in de kerstboom dan is een bezoekje aan de winkel zeker de moeite waard. 

Tie en dye to die for!

@ookinhetpaars

Ik hou van kleur. Kijk op mijn insta feed en je zult al snel zien dat mijn muren nogal eens wisselen van kleur. Van groen naar blauw en van blauw naar groen. Toen ik bij ookinhetpaars producten ging uitkiezen, zal het je ook niet verwonderen dat ik met name naar groen en blauw keek. Al snel kon ik mijn ogen niet meer van de kussens van Lemonwise afhouden. https://www.ookinhetpaars.nl/zoeken?s=lemonwise&sid=nthrstcqkegn6gbb3o1rff0rj0. De tie en dye are to die for. Liefde op het eerste gezicht. Zal het iets met leeftijd te maken hebben? Ik kan mij nog herinneren dat in de jaren 80 batik kussens, maar ook kleding helemaal hip was. Misschien weten de 40 plussers onder ons nog dat ze zelf kleding gingen batikken? Genoeg, voordat ik mij heel oud ga voelen;-(

Inmiddels heb ik de chill muziek van dochterlief eraf gegooid en een jaren 80 playlist opgezet. Ik kan mij weer fatsoenlijk concentreren. Ookinhetpaars is een bedrijf wat voornamelijk kussens, spreien, dekens en plaids verkoopt. Aan het hoofd van dit bedrijf staat biologe Claudia, wat maakt dat er goed nagedacht is over duurzaamheid. Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen of materialen worden hergebruikt. Zo bestelde ik naast de tie en dye kussens ook een lamswollen plaid en kussen. https://www.ookinhetpaars.nl/plaid-groen-effen-pure-wol De kleur is echt prachtig, maar waar ik helemaal blij van word, is het materiaal. Toch wel even wat anders dan een synthetisch goedkoop plaidje. Het geeft zoveel extra warmte en gezelligheid aan je interieur.

Het opnieuw stylen van mijn keuken was een waar feestje met deze prachtige materialen. Het groen van de plaid past perfect bij de kleur van de muur. Het blauw van de kussens zorgt voor een geweldig contrast. De combinatie van verschillende materialen en kleuren, maken het extra stoer.

Nu moet ik alleen kiezen waar ik wat leg. De kussens staan ook ontzettend mooi in de woonkamer. Ook daar is het groen in combinatie met het blauw gewoonweg prachtig. Ik kan er niets aan doen, maar ik hou er zo van! 

Deze blog is mede mogelijk gemaakt door:

https://www.ookinhetpaars.nl/

De keukenbank


Met de nieuwste cd van Trijntje op de achtergrond, zit ik op mijn nieuwe houten bank, met een kopje thee in de keuken. Manlief is aan het klussen in de gang en fluit vrolijk met Trijntje mee. De zon probeert zich te laten zien, maar je voelt de regen als je buiten komt. Ik zit goed op mijn bank. Ik hou van het sfeertje in mijn keuken. De hoge plafonds, de oude paneeldeur voor de kast, de houten schouw, de houten planken, de oude ensuite deuren en het glas in lood in de deur naar de gang. Voor alle duidelijkheid, we wonen in een nieuwbouwhuis. Ik heb zin om appeltaart te bakken.

De nieuwe bank heeft mij heel wat overredingskracht gekost. Hij stond al heel lang op het verlanglijstje, maar manlief was nog niet om. Nadat het met mijn geestelijke gesteldheid na een lange periode eindelijk een beetje beter ging en mijn drang naar rust in alle opzichten heel groot was, had de man de bank zo in elkaar. Misschien moet ik het even verduidelijken: 8 verschillende stoelen om de tafel is best druk.

Onze eetkamertafel is 3 meter lang en ik wilde de bank een stuk door laten lopen. De bank moest daarom 4 meter lang worden. Zoals ik al eerder heb aangegeven was meer rust in de keuken een belangrijke reden om de bank te maken. In het ontwerp is dat terug te zien. De onderkant is helemaal dicht gemaakt, wat een strak en eenvoudig aanzicht geeft. Het zitgedeelte ligt los op de bank. We wilden geen scharnieren gebruiken, maar de bank moest wel 'open' kunnen. De ruimte onder de bank kan zo als extra bergruimte gebruikt worden. Uiteraard wilde ik het liefst een plank boven op de rugleuning van de bank voor allerlei leuke accessoires. De bank is van blank steigerhout gemaakt, daarna goed geschuurd en in de lak gezet.
 

Sinds kort beschikt onze woonplaats over een Bauhaus. Ik vind het echt een vreselijke winkel. Veel te groot, veel te breed assortiment, maar wat het echt verschrikkelijk maakt, is dat manlief er uren kan rondlopen. Wanneer we naar Bauhaus gaan, ben ik voor de verandering degene die ergens op een bankje gaat zitten. Eerlijk is eerlijk, die uren struinen door Bauhaus scheelt ons een heleboel geld. 5 Meter planken blank steigerhout voor een tientje en ze zagen het gratis op maat. En wil je gratis een bandschuurmachine lenen? Geen enkel probleem!

Ik heb het wel de hele tijd over de bank, maar hij bestaat uit twee delen. De twee delen zijn tegen elkaar aangeschoven. Daar zie je uiteraard niets meer van door alle vachtjes en kussentjes die er op liggen.

Ik kreeg op insta meerdere keren de vraag of ik een bouwtekening van de bank had. Sssstttttt niet doorvertellen, ik ben even stiekem in het notiteboekje van de man gaan neuzen en kijk dan toch wat ik tegen kwam:

Mocht je geïnspireerd zijn, ook een handige man hebben of ergens een Harry kennen? Veel bouwplezier!

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door manlief Oscar Pals

Insideblinds

Zoals een aantal van jullie zullen weten; ik ben de bedenker in huis en manlief voert mijn ideeën uit. Zo heeft Oscar een aantal jaar geleden luiken gemaakt voor de ramen in de woonkamer. Een hels karwei kan ik je vertellen. We zijn er weken mee bezig geweest. De woonkamer was weer eens omgetoverd tot bouwplaats: zaag, boormachine, accuschroevendraaier, verf en zaagsel, heel veel zaagsel! Het resultaat van alle noeste arbeid was prachtig.

Je kunt je voorstellen dat ik het enigszins lastig vond aan de man te vertellen dat ik als een blok voor de gordijnen van Insideblinds was gevallen. Ik heb er daarom ook maar niet te veel woorden aan vuil gemaakt. Tot op de dag dat manlief thuis kwam en de gordijnen hingen en ook hij als een blok viel voor de vouwgordijnen.

Als een kind zo blij ben ik met de vouwgordijnen. Ik heb gekozen voor de kleur Helena. Het is een grijsgroene kleur die soms grijs en soms groen lijkt. De stof is een prachtige grove katoen wat de gordijnen een stoere look geeft. Wat ik het allermooist vind is hoe de gordijnen precies tussen de kozijnen vallen. Het ziet er zo fantastisch strak uit. 

Op de laatste foto zie je de ramen die afgeplakt zijn met Squid. Squid is een stof die de inkijk naar binnen belemmert. Wat het zo uniek maakt, is uiteraard dat het van stof is gemaakt. Wat een enorm verschil is met het goedkope plakplastic wat er eerst op zat. 

Insideblinds heeft niet alleen vouwgordijnen. Hun assortiment bestaat uit allelei prachtige raambekleding. Heb je interesse neem dan een kijkje op hun site.

https://www.insidebelgium.be/

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Insideblinds.

Lamzac

Is het geen beauty mijn lamzac van fatboy? Ik viel als een blok voor de zwarte lamzac en zie het resultaat, hij is echt prachtig in mijn tuin. En hij is niet alleen stylish verantwoordt, hij ligt ook nog eens heel lekker. Ik moet eerlijk bekennen dat het wel even wat moeite kostte om er lucht in te krijgen, maar het schijnt een handigheidje te zijn, dus lekker vaak meesjouwen en oefenen met dat ding;-) Just get some air, volgens de fatboy campagne. Dat meesjouwen wil prima lukken trouwens, want in de originele tas van fatboy is de lamzac uiteindelijk maar een paar centimeter groot en licht van gewicht. We gaan heel wat plezier beleven aan de lamzac!!


Blokker in de tuin

We wonen in een fantastisch groot huis. Het huis is voorzien van vele gemakken, zoals vloerverwarming en koeling en top geïsoleerd. Hier zul je nooit last hebben van tocht als je op je bank zit. Mijn droomhuis is en blijft echter een jaren 30 huis met alle ongemakken, maar bovenal die sfeer. Een ieder die in mijn huis is geweest, verklaart mij compleet voor gek. Je hebt zo'n mooi en lekker huis en je hebt er zoveel sfeer in aangebracht. Ze hebben gelijk en we gaan ook niet verhuizen, maar ooit.......... Ooit wil ik dat sfeervolle huisje met een lekkere tuin. De tuin die we nu hebben is een postzegel, weliswaar een sfeervolle postzegel, maar klein. En als de buurman zijn vuurkorf aansteekt, moeten bij ons de ramen dicht. Ik hou van zitten in de tuin. 's Ochtends dat ontbijtje en 's avonds de bbq en dan het lange natafelen, tot het donker is en de buurman op subtiele wijze kenbaar maakt dat hij naar bed wil en dat het best iets zachter kan.

Hoe breng je nou die sfeer in je tuin? We gaan uit van een goede basis. Een leuke hoekbank, palletbank of eettafel en de rest doe je met accessoires. Bij Blokker hebben ze alles voor in de tuin.  

Bij een mooi ontbijtje hoort natuurlijk mooi servies. Blokker heeft bordjes gemaakt van bamboe in verschillende kleuren en maten. In de tuin ideaal, omdat de borden niet zomaar kapot kunnen. En ze gaan uiteraard mee in de sleurhut naar Frankrijk. Wat ook zeker mee gaat is de kan met bekers met leuke botanische print. Ze passen perfect bij de groene bamboe bordjes.  

Wat absoluut niet in de tuin mag ontbreken als we sfeer willen is verlichting. En dan hebben we het natuurlijk wel over sfeer verlichting zoals de mooie kaarsen van blokker, die in alle kleuren te krijgen zijn. Maar ook de mooie potten met kaars van Nature. En wat te denken van de papieren lichtslinger met maar liefst 10 lampjes. Leuk zo op tafel, in een pot of ergens hangend in de tuin. 

Wat ook zeker niet mag ontbreken in de tuin, zijn kussens. Veel kussens, in alle kleuren en maten graag. Ik hou ervan;-) Gelukkig kun je je hart ophalen bij Blokker. Ik ben helemaal verliefd op de vrolijke kussens met botanische print. Kom maar op zomer, ik ben er helemaal klaar voor!! 

Dit artikel is mede mogelijke gemaakt door Blokker. 

Studio Perspective

14-05-2017

Wanneer mensen mij vragen wat het mooiste is aan mijn beroep (onderwijs), dan kan ik met trotst zeggen dat je soms in staat bent bij een leerling het verschil te maken. Die kwetsbare, vaak door het systeem in de steek gelaten leerling, oppakken en mee aan de hand nemen en vervolgens met diploma de deur weer uitwerken. Daar doe je het allemaal voor. Dat verschil maken is precies wat Studio Perspective ook doet. 

Studio Perspective biedt sociale werkplaatsen een extra verkoopkanaal aan, waardoor er extra inkomsten worden gegenereerd die vervolgens weer ten goede komen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Annet Mulder, eigenaar en oprichtster van Studio Perspective, somt op haar site een aantal doelen op die Studio Perspective https://studioperspective.nl wil bereiken. Prachtige doelen waarvan er eentje mij het meest raakt; mensen laten zien wat iemand met een 'arbeidshandicap' in zijn mars heeft, zodat hij de waardering krijgt die hij verdient. Dat doet mij weer denken aan die leerling, die in zijn onderwijsloopbaan voornamelijk heeft gehoord wat hij niet kan. Terwijl we moeten uitzoeken waar zijn of haar kwaliteiten liggen, zodat ze de waardering krijgen die ze verdienen. 

Back to business. Er moet geld verdient worden om al die mooie doelen te realiseren. Een van de bedrijven die samenwerkt met Studio Perspective is Rescued https://studioperspective.nl/product/the-army-duffelbag/. Rescued heeft een collectie producten gemaakt door materialen te hergebruiken. Een van die producten is de stoere legertas waar ik reclame voor mag maken en die je op verschillende manieren kunt gebruiken! En nu komt het leukste; jij kunt er eentje winnen!! 

Wat moet je doen?

1. Volg mij (@mijnhuis__enzo) en Studio Perspective (@studioperspective.nl) op instagram

2. Tag 1 persoon onder mijn post op insta die volgens jou ook deze mooie tas verdient en vermeld erbij hoe jij de tas zou gebruiken. 

3. Extra kans: deel deze foto op je site en tag ons daarin.

Op vrijdag 19 mei maken we de winnaar bekend. Niet vergeten te vertellen hoe jij de tas zou gebruiken! Good Luck! 

We hebben een winnaar!! Van harte gefeliciteerd @dithshome!! Ik hoop dat je net zoveel plezier beleefd aan de tas als ik doe! 

https://studioperspective.nl

 

Handle the leather

12-02-2017

Doehetzelf, ik hou ervan. Misschien makkelijk praten met een handige man, maar er zijn meerdere redenen waarom er hier in huis vaak geklust wordt. De meest voor de hand liggende is dat het heel veel geld scheelt. Zo heeft Oscar onze ensuite eigenhandig gemaakt, nadat we bij de kringloop tegen een paar deuren aan liepen. Wanneer we de klus hadden uitbesteed, waren we waarschijnlijk duizenden euro's kwijt geweest.

Een andere reden om het zelf te doen, is dat je dingen helemaal naar je eigen hand kan maken. Met andere woorden; ik kan er al mijn creativiteit in kwijt en Oscar voert met liefde de opdrachten uit. Dit klinkt misschien heel zoetsappig, maar in de praktijk gaat het hier echt zo. Help, mijn man is klusser gaat hier niet op. 

Om toch weer terug te komen op dat geld besparen, je kunt ook overdrijven. Zo ben ik al een hele tijd verliefd op die mooie leren handgreepjes. Toen Oscar onze keuken, op mijn aanwijzingen, ging pimpen, wilde ik de greepjes graag voor de keukenkastjes hebben. Man aan de klus, vrouw ook. Man zijn klus gelukt, vrouw haar klus mislukt. Zo, dat is niet te doen joh! Iets wat eenvoudig lijkt, blijkt in het geval van leren handgreepjes bijna onmogelijk. In ieder geval voor mij en ik ben best handig, al zeg ik het zelf. Mijn zelf gemaakte greepjes zitten nu op een kastje, ergens op zolder, waar weinig mensen komen. Als ik ze zie, ben ik zo blij dat ze niet op mijn keukenkastjes zitten!!

Waar wij vrouwen, zonder enige twijfel goed in zijn, is shoppen. Ik bedenk niet voor niets een Insta shoppinglijst;-) Zo staat er op de lijst ook de leuke winkel Handles & More. En je raadt het al, ze verkopen die gave leren handgreepjes! In 13 verschillende kleuren en daarnaast keuze uit 3 verschillende boutjes. Ik kan echt stuiteren bij het zien van al die verschillende kleuren! Maar mijn hart begon sneller te kloppen bij de cognac kleurige greepjes, dus cognac it is. Ik heb wel erg getwijfeld over zwart, omdat dat mooi bij de keuken zou passen. Maar, sinds kort luister ik altijd naar mijn hart en ben ik voor het zwart effect voor de zwarte boutjes gegaan. Wat vinden jullie van het resultaat? Ik vind het zelf helemaal geweldig en ben zo enthousiast dat ik nog even verder ben gaan shoppen. In de bestelling staan de keukenrolhouder en de handdoekring! En het kledingrek en de leren plankdragers en de servetringen en de kom en de lus. STOP!!! Zie je wel dat ik goed in shoppen ben;-)) 

Mijn eerste blog

Iets met blauw;-) (06-02-2017)

Blauw en nog eens blauw

De muur in mijn keuken was een half jaar geleden nog licht blauw. De fantastisch mooie kleur energizing lake van flexa.

Maar, voor velen van jullie waarschijnlijk heel herkenbaar, we willen wel eens wat anders. En zo werd de onderste helft van mijn muur donker blauw en de bovenste helft wit. Ik wilde kleur, maar ook het frisse van wit.
Twee maanden later, zondagochtend. Ik zit aan mijn keukentafel en werp de muur een kritische blik toe en besluit een stukje wit blauw te maken. Zo gaan die dingen nou eenmaal. Misschien moet ik erbij vermelden dat manlief die zondagochtend niet thuis was, want dan gaan die dingen, gek genoeg, vaak anders. Waarom dan toch meer blauw? Zie het verschil: Persoonlijk vind ik foto 2 veel mooier, dus blij met het resultaat. Nou ja, bijna blij dan. Ik had namelijk besloten om alleen de muur boven de piano blauw te maken en de rest van de muur wit te laten 

Inmiddels komt manlief thuis. Hij bekijkt het resultaat en vindt het uiteraard mooi, want zo gaat die dingen nou eenmaal. Ik twijfel even of mijn volgende vraag iets te vroeg gesteld gaat worden, maar ben lichtelijk hyper van mijn nieuwe plan, dus zeg enthousiast tegen manlief: 'mooi he schat, ik denk dat ik de hele muur blauw ga maken, wat vind jij?'


Ken je dat? Dat je de kids vraagt of ze iets voor je willen doen en je meteen het antwoord 'nee!' krijgt? En dat jij dan zegt; 'oké, laat ik het anders zeggen: ruim de afwasmachine op!' Dit was zo'n zelfde gevalletje waarbij ik wilde zeggen; 'Nee? Laat ik het anders zeggen: de muur wordt blauw!' Gelukkig hield ik mij wijselijk stil, heel stil, een paar dagen lang. Totdat ik manlief zag lopen in de keuken en hij een blik wierp op onze muur. Zijn ogen dwaalden van het witte gedeelte naar het blauwe gedeelte. Nonchalant loop ik langs hem heen en zeg; 'mooi hè dat blauw, wil je ook koffie?' Hij mompelt: 'ja doe maar'. 


Dat was de 'ja' waar ik naar op zoek was. Nou ja? Om eerlijk te zijn ben ik getrouwd met de perfecte man. Ja, de perfecte man als het gaat om inrichten van het huis. Ik mag bijna altijd mijn gang gaan. Sterker nog, ik mag hele en suites bedenken en een paar weekjes later heeft man de en suite gemaakt. Zo'n 'nee' antwoord van man is dan ook niet een echte 'nee' maar een poging om mij te laten merken dat zijn mening er toe doet. Uiteraard respecteer ik dat, met heel veel liefde en wijsheid;-) 

Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin